Welzijn, plezier, comfort: geluk rond het haardvuur!
< Back

Welzijn, plezier, comfort: geluk rond het haardvuur!

Het vuur aanmaken is niet gewoon een logistieke handeling zoals het aanzetten van de verwarming. Vuur verstaat de kunst om de sfeer te veranderen door warmte te brengen in de ware en figuurlijke betekenis. Een inbouwhaard, een kachel, een haard … en laat de magie haar werk maar doen!

Vuur prikkelt de vijf zintuigen

Vuur fascineert, we kunnen uren kijken naar de houtblokken die langzaam verteerd worden door het vuur, naar de dansende vlammen, de rood oplichtende sintels … Het lijkt wel of we kijken naar een echt levend spektakel. En als het design van de haard bovendien perfect aansluit bij de binneninrichting, dan is het spektakel ook nog eens van hoge kwaliteit!

Naast het licht is er ook nog het geluid: geknisper, geblaas en gekraak … allemaal zachte geluiden die onze oren strelen zonder onze hersenen te parasiteren. De natuurlijke muziek van een houtvuur is rustgevend, maar we kunnen ook de stilte van een pelletkachel Stûv P-10 waarderen.

En ook wat de geur betreft is het plezier op de afspraak: van de natuurlijke geur van het hout dat ligt te wachten in de mand en de unieke geur die uit de open houtkachel komt, alles is aanwezig om onze neus aangenaam te prikkelen.

In de weer zijn met het hout, een hand in de zak pellets stoppen, de koude as aanraken met onze vingers … Nog voor we ons lichaam laten overspoelen door de zachte warmte van de haard wordt onze tastzin geprikkeld.

Haal de barbecue boven … en al snel zal uw smaakzin zich aangesproken voelen!

Vuur creëert momenten voor onszelf

Naast het uiterst persoonlijke plezier dat we ervaren bij het aanmaken van een vuur en erna, heeft een kachel of een andere haard altijd een verenigend effect. We zetten ons samen met familie en vrienden rond het haardvuur en we geven aan de jongsten de geheimen door om een vuur langer te laten branden …  Deze gezellige momenten van samenzijn zijn echt kostbaar.

Maar zich ontspannen aan het vuur betekent ook dat we ons een pauze gunnen, dat we het even wat rustiger aandoen in een sfeer die zich perfect leent om te lezen, te mediteren of gewoon even te rusten. En van verveling is zeker geen sprake, vuur is immers iets ludieks en kan op elk moment aandacht vragen, omdat er houtblokken verplaatst of lucht geëvacueerd moeten worden.

Vuur creëert comfort (en brengt troost)

De warmte die geproduceerd wordt door een inbouwhaard of een houtkachel – maar ook door een gas- of pelletkachel—is een zachte en gezonde warmte die nooit agressief is. Ideaal voor thermisch comfort.

De haarden van Stûv zijn uitgerust met de technologie Stûv Drive, een automatische thermische regelaar die het beheer optimaliseert en tegelijk het energieverbruik beperkt. Voor gas- of pelletkachels bieden een afstandsbediening met thermostaat en ingebouwde afstelling en een wifi-kit een waar leefcomfort. U kunt uw haard immer vanop afstand programmeren en bedienen.